6 Mart 2009 Cuma

CardiAid kalp krizine çözüm burda.


Kalp krizi nedeniyle hayata veda etmek artık kaderimiz olmayacak, mucize alet CardiAid şimdi Türkiye'de.

Kalp ile ilgili sorunlar, başlıca ölüm nedenleri olarak düşünülen trafik kazaları, kanser ve AIDS’ten çok daha fazla ölüme sebep oluyor. Yaşlı-genç, kadın-erkek çok geniş bir kitlede görülen “Ani Kalp Durması” nedeniyle dünyada her yıl yüzbinlerce kişi yaşamını yitiriyor. Boğulma, donma, elektrik çarpması, travma, aşırı stres, yoğun fiziksel aktivite gibi durumlar ani kalp durmasının en sık görülen nedenleri arasında.



Ani kalp durması yaşayan hastanın kurtulmasını sağlayacak başlıca yöntemlerden biri derhal elektroşok uygulanması. Araştırmalara göre, geçen her dakika ile birlikte hastanın yaşama dönme şansı yüzde 7 ila10 oranında azalıyor. Bu nedenle hastaya olay yerinde ilk bir kaç dakika içinde müdahale edilerek elektroşok uygulanması hayati önem taşıyor. Ambulanslarınolay yerine ulaşma süresinin uzun sebebiyle bir çok yaşam kaybedilebiliyor. Otomatik Eksternal Defibrilatörler, vakalara anında müdahale edilebilmesi amacıyla geliştirilmiş cihazlardır.

CardiAid Taşınabilir Kalp Şok Cihazı (Otomatik Eksternal Defibrilatör-OED), ani kalp durması vakalarında hastayı yaşama döndürebilecek elektroşok tedavisinin olay yerinde ve bir kaç dakika içinde uygulanabilmesi için geliştirilmiş. Temel Yaşam Desteği (suni solunum ve kalp masajı) ile OED kullanım eğitimi almış kişiler tarafından kullanılabiliyor. Kullanıcıyı sesli ve görsel komutlarla yönlendiren CardiAid’in kullanımı da son derece kolay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder